Gammel Dansk Shot

Alt godt skal starte et sted. Og med Gammel Dansk Shot med chili og lakrids starter det med duften af den hemmelige blanding af ingredienser, du allerede kender fra den klassiske Gammel Dansk Bitter Dram.

Gammel Dansk - Shot

Vi har skruet ned for bitterheden fra Bitter Dram, men stadig bevaret sjælen og kompleksiteten

Kunststykket er – og har altid været – at ingen ingrediens må dominere den totale oplevelse, og dette gør sig også gældende for Gammel Dansk Shot. Det første smagsindtryk er den bløde, delikate smag af lakrids, eller det vil sige den nøje afstemte blanding af rålakrids, anis, fennikel og stjerneanis, hvorefter det unikke samspil mellem de 29 forskellige urter, bær, bark, rødder, krydderier og blomster dukker op. Og så melder ingrediens nummer 30 sin ankomst: Chilien. Ja, man kan vel nærmest sige, at smagen kommer snigende. Ikke for meget, ikke for lidt. Men lige præcis så meget, at du vil opleve den som et elegant svirp, som fuldender oplevelsen af et shot, der ikke er som andre.

BØR NYDES...

Gammel Dansk - Shot with spices

Gammel Dansk Shot er helt sin egen – også hvad angår anledningerne til at nyde den.

Meeeeen… En iskold øl er da et udmærket bud på en sidevogn

Nogle vil nok mene, at Gammel Dansk Shot markerer, at der for alvor skal sættes gang i festen, mens andre vil hævde, at den er den perfekte ledsager til en rolig aften. Om du vil nyde den til en kold øl, en morgendukkert, et gourmetmåltid, det specielle ekstra til den længe ventede pokeraften eller når der bare skal fejres og forkæles lidt mere i det hele taget, er selvfølgelig helt op til dig.Sikkert er det i hvert fald, at den ikke er, som shots er flest – akkurat som du heller ikke er, som folk er flest.

HISTORIE

Man kan lige så godt være sig selv, når nu alle andre er optaget

Det er nærmest umuligt at gå ned på gaden og finde nogen, der ikke kender Gammel Dansk eller ikke har en holdning til Gammel Dansk – både på godt og ondt. Sådan er det nemlig med alt, der tør skille sig ud: Nogle takker pænt nej tak, når den velkendte flaske stilles på bordet, for andre er det den dejligste start på dagen, mens andre igen ser den som en hyggelig manddomsprøve.

Og nu er turen så kommet til, at Gammel Dansk Shot skal bygge sine egne traditioner eller overtage en enkelt eller to. Men lad os begynde med begyndelsen.

Gammel Dansk Shot er resultatet af mange års målrettet arbejde på at udvikle et værdigt familiemedlem til vores klassiske Bitter Dram. Allerede da Gammel Dansk Shot blot var en idé, havde vi ret stærkt på fornemmelsen, at den bløde smag af lakrids skulle have en fremtrædende rolle.

Men nu er det bare sådan, at der allerede findes et hav af lakridsshot på barer og i supermarkedet, så vi gik i tænke- og smagsboksen for at finde et unikt og originalt udtryk. Meget var oppe at vende, men vi endte på chilien som ingrediens nummer 30.

Gammel Dansk - Shot - Ingredients

Vi synes selv, at chili er en perfekt makker til lakridsen. Og til de 29 andre ingredienser. Lakridsen står for det bløde og imødekommende, chilien gir’ varme og kant. Vi håber, du er lige så begejstret for resultatet, som vi selv er: Skål!

INGREDIENSER

Gammel Dansk Shot med chili og lakrids er sin helt egen, men stadig i god kontakt med sit ældre familiemedlem. Den indeholder nemlig akkurat de samme ingredienser som den originale Gammel Dansk Bitter Dram, blandt andet angelikarod, muskatnød, ingefær og rønnebær.

Gammeldansk - Spices

29 gamle venner og en ny, stærk en af slagsen.

Faktisk har vi blot ændret blandingsforholdet mellem ingredienserne for at opnå en ny og imødekommende smag. Og så alligevel ikke. For der er jo lige ingrediens nummer 30: Chilien. Den supplerer de 29 klassiske ingredienser fortrinligt og leverer en varm eftersmag, der har det med at sprede sig til et stort bredt smil.

FREMSTILLING

Det er ikke nogen hemmelighed, at chili og lakrids og de andre ingredienser er med til at skabe en helt særlig smag.

Helt naturlig. Og helt sin egen.

Men præcis hvor og hvordan i fremstillingen, der opstår den særlige magi, der adskiller Gammel Dansk Shot fra alle andre, vil vi ikke ud med. Til gengæld vil vi gerne ud med, at den selvfølgelig er helt og aldeles naturlig og ikke tilsat skyggen af kunstige tilsætningsstoffer.

Gammel Dansk - Manufacture

Efter de 30 ingredienser er behandlet og blandet i det rigtige forhold, ligger de og hygger sig i en nøje afstemt blanding mellem vand og alkohol, der – akkurat som blandingsforholdet mellem de 30 ingredienser – er en velbevaret hemmelighed, da forholdet mellem vand og alkohol også er meget afgørende for det endelige smagsindtryk. Hemmelighedskræmmeriet stopper dog ved slutalkoholprocenten: Efter en rum tid lander den på 32%, hvorefter hele herligheden tappes på flaske og er klar til at blive nydt.

FLASKE

Den karakteristiske flaske er tegnet af arkitekt Bent Severin, Kastrup Glasværk.

Gammel Dansk - Bottle patent

Formen på flaskehalsen er designet specielt til at give den helt unik klukkende lyd, der kanzhøres, så snart der skænkes Gammel Dansk. En lyd, der også er helt sin egen.Den særlige form med de bløde, velformede rundinger gør, at Gammel Dansk-flasken altid kan kendes – uanset om det er til morgenkaffe, til øl, til fester, fredagsbarer, fejringer, festivaler eller forkælelse.

KONTAKT OS

SEND OS EN BESKED

Vi hører meget gerne fra dig, hvis du har nogle spørgsmål: info@ddskas.dk

DET DANSKE SPIRITUS KOMPAGNI A/S

Århusgade 88, 5. th. DK-2100 Copenhagen Ø Tel.: (+45) 35 26 22 22 www.ddskas.dk E-mail: info@ddskas.dk

ANORA GROUP PLC

Besøgsadresse: Kaapeliaukio 1 P.O Box 350, 00101 Helsinki Tel. +358 207 013 013 https://anora.com